Pitch

Een Pitch is een korte presentatie waarin je jouw product/idee gaat verkopen. Wij hebben twee soorten pitches, de interne pitch en de externe pitch

Interne pitch

De interne pitch is bedoeld om feedback te verzamelen op jouw gemaakte werk en op de pitch zelf. Deze pitch organiseer je met de projectgroep en een docent. Het is misschien verleidelijk om anders te pitchen dan voor de klant omdat je de mensen van je projectgroep kent. Probeer dit niet te doen, zo loop je feedback mis. 

Feedback ontvangen Wanneer je klaar bent met presenteren komt de feedback ronde. Je krijgt dan te horen wat er goed is aan het project en wat er beter zou kunnen. Probeer goed te luisteren naar wat er gezegd wordt. Reageer niet op de gegeven feedback maar luister vooral. 

Feedback verwerken: Na de pitch ga je de feedback verwerken en laat je de verwerkte feedback zien aan een docent. Hierna kunnen een aantal dingen gebeuren: 

  1. Volledige pitch opnieuw doen met de verwerkte feedback om te checken met de projectgroep of het nu goed genoeg is.
  2. Doorgaan naar de externe pitch. 

POD: In de interne pitch laat je de keuzes zien door je POD te presenteren. 

Externe Pitch

De externe pitch is de pitch voor de klant. Deze pitch hou je alleen als je intern ook feedback hebt opgehaald en toestemming hebt van een docent om te pitchen voor de klant.  Zorg er tijdens de externe pitch voor dat je wanneer mogelijk je laptop 5 minuten voor de pitch al hebt aangesloten en de presentatie is opgestart. Dit geeft een verzorgde indruk.