De Opleiding
Onze Leer Omgeving
Op de opleiding Mediavormgever ga je aan de slag met het maken van echte opdrachten voor opdrachtgevers binnen een veilige schoolomgeving. Dit betekent dat je actief aan de slag gaat met het ontwerpen van websites, logo’s en andere mediaproducten. Door deze praktijkgerichte aanpak leer je niet alleen de technische vaardigheden die je nodig hebt, maar ook hoe je je professioneel kunt gedragen als Mediavormgever bij een bedrijf.
Op de opleiding Mediavormgever laat je het schoolse gedrag achter je en gedraag je je als een werknemer. Dit houdt in dat je zelf aan de slag gaat met de tools die worden aangeboden door de opleiding en niet meer wacht totdat de docent je aan het werk zet. Je krijgt de ruimte om je eigen creativiteit en inzichten toe te passen en je wordt gestimuleerd om initiatief te nemen.
De hybride leeromgeving van de opleiding Mediavormgever is bewust gekozen om je praktijkervaring op te laten doen en je voor te bereiden op het werken als Mediavormgever. Door te werken aan echte opdrachten, leer je hoe het is om te werken voor een opdrachtgever en hoe je hierop kunt inspelen. De opleiding biedt je dus niet alleen de nodige kennis en vaardigheden, maar ook de ervaring die je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen tot een professionele Mediavormgever.
Leren
Het leren begint met een vraag. De coaches en medestudenten zijn er om je te helpen met iedere vraag die je hebt.
Helpen gebeurt op verschillende manieren. Onze kennis is niet oneindig. Je kan op verschillende manieren geholpen worden:
- De coach weet het antwoord
- De medestudent weet het antwoord.
- De coach stuurt je naar een student met het antwoord
- We weten hoe je dit antwoord online kan vinden
- We sturen je naar een tutorial op leren.wordmediavormgever.nl
- We sturen je naar een tutorial op YouTube
- We geven je een boek met het antwoord
- Je krijgt het advies een workshop te volgen
- We weten het antwoord niet en gaan samen met jou opzoek.
Binnen de opleiding leer je dus niet zoals je het gewend bent. Geen lessen, geen toetsen. Een van de meest ingezette tools om te leren binnen de opleiding is het krijgen van Feedback op gemaakt werk. Je krijgt dan te horen wat je al goed doet en wat er eventueel nog beter kan. Het leren vindt dus vooral plaats door het doen. De snelheid van leren ligt dus volledig in de handen van de student.
Opgeruimd
We willen ervoor zorgen dat onze studio opgeruimd oogt. Met 70 studenten kan het namelijk best druk zijn.
Dit begint meteen wanneer je ’s ochtends binnenkomt. Je hangt je jas/vest aan de kapstok. De rugleuning van de stoel blijft vrij van kleding. Tassen zet je op de grond. Afval gaat meteen de afvalbak of plasticbak in. Wanneer je bureau vies is, kan je hiervoor een doekje gebruiken om deze schoon te maken.
Heel houden
Je bent ook medeverantwoordelijk voor het verzorgen van het materiaal. Dit begint bij de stoelen en tafels. We hebben fijne bureaustoelen die ervoor zorgen dat je heel de dag relaxed kan werken. Ga hier zorgvuldig mee om. Van camera’s tot potloden, ga netjes om met ons materiaal.
Rust
Je werkt aan de projecten tijdens de uren die je aanwezig bent. Overleggen is geen probleem, maar let op je volume.
Onnodige verplaatsing is niet nodig. Net zoals in een werkomgeving is je hoofddoel: Werken aan de opdrachten die je hebt.
Heb je geen opdracht dan ga je in overleg met de coaches om te zorgen dat je iets nuttigs kunt doen. Let vooral op wat jij doet met de omgeving. Ga je praten met iemand, dan zorg je er misschien voor dat iemand anders zijn werk niet kan doen.